Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Παρέμβαση της πολιτείας ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αύριο στα Προπύλαια

ekpaBBB

«Σηκώνουν τα χέρια» οι πρυτανικές αρχές στο θέμα της κατάληψης που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας, όπως λένε καθώς η Πρυτανική Αρχή από την πρώτη ημέρα και εγγράφως έχει ζητήσει συνδρομή της αστυνομίας.

Οι Πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα.

Όπως αναφέρουν, «αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας» και προσθέτουν ότι «η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση».

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση οι πρυτανικές αρχές καλούν  τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 11 π.μ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Αργά χθες το βράδυ σε ανακοίνωση ανέφεραν: «Οι Πρυτανικές Αρχές μετά τη διαπίστωση της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από αντιεξουσιαστικά άτομα έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχουν ειδοποιήσει γραπτώς όλες τις αρμόδιες Αρχές (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία, Αστυνομικές Αρχές) να πράξουν τα δέοντα. Περιμένουν από την Πολιτεία τις ενέργειές της».

By