Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παραιτήσεις με άρωμα εκλογών από Κατρίνη, Παπαγιαννίδη, Τόλκα και Σιμόπουλο

Παραιτούνται για να πολιτευτούν στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ΠτΔ

katrinis

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κατρίνης παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για οκτώ μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, δεκτή έκανε την παραίτηση του Άγγελου Τόλκα από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του «Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας» (ΕΣΥΠ) ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Η επιστολή παραίτησης του Άγγελου Τόλκα είχε γίνει από την 1η Δεκεμβρίου 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόλκας πρόκειται να πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, δεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας και η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος -όπως δήλωσε στο lesvos news- σκοπεύει κι αυτός να είναι υποψήφιος βουλευτής, σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Σήμερα, την παραίτησή του αναμένεται να υποβάλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου -σύμφωνα με πληροφορίες- να θέσει υποψηφιότητα σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

By