Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παραιτήθηκαν οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

Οι παραιτήσεις τέθηκαν στην διάθεση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή

ksanthos

Στη διάθεση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή έθεσαν τις παραιτήσεις τους οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, οι διοικητές ενημέρωσαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Υγείας της χώρας καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ορισμένων νοσοκομείων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από τις διοικήσεις των ΥΠΕ να προσδιορίσουν τις ελλείψεις τους σε διοικητικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη των αναγκών από δημόσιους υπαλλήλους που θα επαναπροσληφθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Επιπλέον ο υπουργός ζήτησε να σταλεί έως το τέλος της εβδομάδας ενημερωτικό σημείωμα με αναλυτικά στοιχεία για τα κτήρια που μισθώνονται για λογαριασμό των ΥΠΕ, προκειμένου να επανεξεταστούν οι συμβάσεις μίσθωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτήρια του δημοσίου.

By