Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν

Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του ίδιου και του σώματος που υπηρετούσε

darren wilson - maikl brown - ferguson

Ο αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν παραιτήθηκε από το αστυνομικό τμήμα που υπηρετούσε μετά το κύμα οργής που ξέσπασε από την αθωωτική απόφαση των ενόρκων του Μιζούρι.

Όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του 28χρονου Ντάρεν Ουίλσον, η παραίτηση του αστυνομικού έγινε δεκτή από την αρμόδια εισαγγελία.

Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του έφηβου Αφροαμερικανού, ο 28ρονος Ουίλσον απέστειλε επιστολή στην έδρα της αστυνομίας ισχυριζόμενος ότι παραιτείται λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα.

«Ήλπιζα να συνεχίσω να εργάζομαι στην αστυνομία, αλλά και η ασφάλεια των άλλων αξιωματικών της αστυνομίας και της ευρύτερης κοινότητας έχουν μεγάλη σημασία για μένα», αναφέρει ο Ντάρεν Ουίλσον στην επιστολή του. «Μου είπαν ότι αν συνέχιζα να κάνω τη δουλειά μου, θα υπήρχε κίνδυνος για τους κατοίκους και τους αστυνομικούς Φέργκιουσον, ένα ενδεχόμενο που έπρεπε να σταματήσει», προσθέτει ακόμη ο αστυνομικός.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου πυροδότησε μεγάλες ταραχές στο μικρό προάστιο του Σεντ Λούις, όπου ζει κατά πλειοψηφία πληθυσμός αφροαμερικανών, αλλά όπου σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί είναι λευκοί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By