Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Ρωμανιάς

Tου είναι αδύνατο να παραμείνει στη θέση του μετά την ψήφιση του  μνημονίου

romanias

Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς παραιτήθηκε, όπως και είχε προαναγγείλει, από την θέση του. Στην επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο υπουργό τονίζει μεταξύ άλλων πως του είναι αδύνατο να παραμείνει στη θέση του μετά την ψήφιση του  μνημονίου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του κυρίου Ρωμανιά αναφέρει:

«Επανέρχομαι στο θέμα της παραίτησής μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την οποία σας έχω ανακοινώσει από της 20ής Ιουλίου τρέχοντος έτους 2015 και σημειώνω τα εξής:

1. Αποδεχόμενος την παράκλησή σας να παραμείνω στη θέση μου για ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα ώστε να διευκολύνω τόσο την ταχεία ενημέρωσή σας όσο και τη διασφάλιση της προώθησης των επειγουσών υπηρεσιακών εκκρεμοτήτων, παρέμεινα στην υπηρεσία μέχρι και σήμερα.

2. Ήδη, όμως, μετά τη θέση σε ισχύ των δύο μνημονιακών νομοθετημάτων (Ν.4334/2015 και Ν.4336/2015) και με δεδομένο ότι κρίνω τα νομοθετήματα αυτά ως αντιασφαλιστικά και ότι, συνεπώς, δεν προτίθεμαι να συμβάλλω, με οποιονδήποτε τρόπο, στην εφαρμογή τους, δεν συντρέχει, πλέον, λόγος περαιτέρω παραμονής μου στο Υπουργείο.

3. Με βάση τα πιο πάνω, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με τη θερμή παράκληση να την κάνετε άμεσα αποδεκτή.

4. Τέλος, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι η παραίτησή μου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δική σας παρουσία στο Υπουργείο. Αντιθέτως, οφείλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας μέχρι σήμερα».

By