Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Παραιτήθηκε ο Λάμπης Ταγματάρχης από την ΕΡΤ

Νίκος Παππάς: «Έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ» 

Αν και η παραίτηση που περιμέναμε σήμερα ήταν αυτή της παρουσιάστριας της «Αίθουσας Σύνταξης», Κατερίνας Ακριβοπούλου, μετά την απαράδεκτη φωτογραφία-προϊόν φωτομοντάζ, που απεικονίζει τον αρχηγό της ΝΔ ως ζητιάνο να επαιτεί εκλογές, εντούτοις ήλθε μία άλλη από το Ραδιομέγαρο: αυτή του διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος αποτελεί παρελθόν για την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η παραίτηση του κ. Ταγματάρχη συζητιέται στους δημοσιογραφικούς κύκλους εδώ και μερικές εβδομάδες, ωστόσο σήμερα είναι και επίσημα γεγονός, με τον ίδιο μάλιστα να συζητά ήδη προτάσεις για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον έχουν προσεγγίσει και οι δύο εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, ενώ πρόταση-έκπληξη έχει δεχτεί και από το Mega, το οποίο «ζεσταίνει τις μηχανές του».

Η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει ως εξής: «Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε σήμερα ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά.

Ο κ. Παππάς αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Ταγματάρχη και τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015.

Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος καθοριστικός κύκλος ομαλής λειτουργίας της ΕΡΤ και ότι παραδίδει την εταιρεία εύρωστη, λειτουργικά σύγχρονη, έχοντας εφαρμόσει διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείρισή της.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης: «Μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης θητείας, ο Λάμπης Ταγματάρχης αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Σε αυτό το διάστημα έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ επιλύοντας τα προβλήματα που σώρευσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το καταστροφικό «μαύρο». Παρά την σφοδρή κριτική -πολλές φορές κακόπιστη- που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της διοίκησης της ΕΡΤ, κατόρθωσε με επαγγελματισμό και συνέπεια να στήσει από την αρχή έναν σύγχρονο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By