Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

«ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»: Δηλώσεις – Aπαντήσεις διοργανωτών σε Φίλη και Αυγή

Εκνευρισμός και αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το κύμα αγανάκτησης που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο και δίνει ραντεβού στο Σύνταγμα την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

paraitithite

Εκνευρισμός και αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το κύμα αγανάκτησης που εξαπλώνεται στο διαδίκτυο και δίνει ραντεβού στο Σύνταγμα την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Μέλη της κυβέρνησης που έχτισαν το πολιτικό τους προφίλ στις διαδηλώσεις εναντίον του μνημονίου, ανησυχούν και κατηγορούν όλους όσους πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή την διαμαρτυρία, πως κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, ενώ δε διστάζουν να προβούν σε αήθης χαρακτηρισμούς περί ακροδεξιάς κατεύθυνσης της εν λόγο κίνησης των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι η συνέχεια που δίνει στο θέμα η εφημερίδα η Αυγή, που σε πρόσφατο άρθρο της στοχοποιεί τους συμμετέχοντες και τους κατηγορεί πως είναι είναι οι σύγχρονοι οπαδοί των διαδηλώσεων της «κατσαρόλας», που είχαν εμφανιστεί στη Χιλή στα τέλη του 1971.

Απέναντι λοιπόν σε αυτές τις εξελίξεις εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάποιος από τους διοργανωτές και τους ζητήσαμε να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το θέμα.

epitropakisΜάνος Επιτροπάκης:

Αυτό που θέλω να πω στην αγαπητή Αυγή είναι πως αν γυρίσει το βλέμμα της στο Μαξίμου θα δει μαζεμένο όλο το κίνημα της κατσαρόλας. Κάθε υπουργός με ένα Πόθεν Έσχες Ναααα, «Ταξικοί Αποστάτες» με μετοχές στις Blackrock και μαντηλάκια, που κόβουν το ΕΚΑΣ και βάζουν ΦΠΑ 24%. Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει μοιράσει κατσαρόλες και Χρυσά κουτάλια, σε Ράπερ, Καρανίκες, Μπατζανάκηδες, Κόρες, Γιους, Γαμπρούς και Νύφες.

Αλλά πως να μην είναι η ίδια η κυβέρνηση κίνημα της Κατσαρόλας, όταν η ίδια χαρακτηρίζει την πολιτική της ίδια με του Πινοσέτ;

Αναρωτιέμαι όμως και ποίο είναι το πρόβλημα του κ.Φίλη με τα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας όταν οι ίδιοι ομολογούν ότι η αύξηση ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική;

Αυτή η κυβέρνηση έχει εξευτελίσει τους ίδιους της τους οπαδούς και ψηφοφόρους, μέσα από μια τρελή κούρσα διαψεύσεων και αυτοκαταργήσεων. Και 20 ανθρώπους με κλήρωση να μαζεύαμε από το δρόμο, θα ήταν καλύτεροι από τη σημερινή κυβέρνηση. Αυτά έχω να πω σε όλους αυτούς που το παίζουν αριστεροί και δε θέλουν ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί.  Αυτά και πως ο πόλεμος τους μας δίνει δύναμη. Όσο εξευτελίζονται, τόσο περισσότεροι θα είναι μαζί μας στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

chimonasΘανάσης Χειμωνάς:

Εμείς απλά καλούμε τον κόσμο για να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών. Μιας κυβέρνησης που ανέβηκε στην εξουσία με όχημα το ψέμα και τη βία και μέρα με τη μέρα διαλύει τη χώρα. Ακροδεξιά και στα όρια της συνταγματικής ανοχής είναι τα όσα λέει στην δήλωση του ο κ. Φίλης.

Επίσης αυτό που έχω να πω στην Αυγή που τόσο κόπτεται για την σωστή και «αμερόληπτη» ενημέρωση, αλλά και σε όλο τον κόσμο που ρωτάει για εμάς, είναι πως καμία σχέση δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε με τους αγανακτισμένους.

Βλέπετε υπάρχει μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στο ‪#‎παραιτηθείτε‬ και τους Αγανακτισμένους και είναι πως το πρώτο όλοι γνωρίζουν από την αρχή ποιοι είμαστε εμείς που το διοργανώνουμε. Αντίθετα, στους δεύτερους, τους έμαθε ο κόσμος όταν ήταν πια αργά.

iskar-azifIskar Azif:

Δηλώσεις σαν και αυτές είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο θα βρισκόμαστε όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα την Τετάρτη το απόγευμα. Είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η Συγκέντρωση.

Όσες προσπάθειες κι αν κάνει η κυβέρνηση, είτε μέσο των «αξιωματούχων» της, είτε μέσο του προπαγανδιστικού μηχανισμού της (που άνθισε τα προηγούμενα χρόνια με ψέματα και υποσχέσεις) ώστε να μας κολλήσει ταμπέλες λάσπης, εμείς θα είμαστε εκεί για να φωνάξουμε αυτό που ακούγεται ήδη σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί πλέον όχι επιθυμία των λίγων, αλλά ανάγκη πολλών. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)