Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Παρίσι: Σύζυγοι αστυνομικών διαδήλωσαν για την «άδικη» αντιμετώπισή τους

Δεκάδες γυναίκες, μέλη της γαλλικής Ένωσης Συζύγων Αστυνομικών, διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Παρισιού ως ένδειξη συμπαράστασης στη γαλλική αστυνομία κι ενώ αυξάνεται η δυσφορία των μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου απέναντι στην άδικη -όπως νιώθουν- αντιμετώπιση από τη γαλλική κυβέρνηση των αστυνομικών στο θέμα του ρατσισμού.

Μία εξ αυτών κρατούσε ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν ένα μήνυμα προς τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ:

«Σεβαστείτε την αστυνομία μας».

Ο Καστανέρ προκάλεσε την αγανάκτηση των αστυνομικών αυτόν τον μήνα, όταν παραδέχθηκε ότι έχουν υπάρξει περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των αστυνομικών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής, έξω από το κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση του 2015.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών κατηγορούν τη γαλλική κυβέρνηση ότι τους έχει μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές παθογένειες σε μια απόπειρα να κατευνάσει την οργή των πολιτών μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και στη Γαλλία εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.

Ενδεικτικά ο αριθμός των καταγγελιών σε βάρος της γαλλικής αστυνομίας αυξήθηκαν κατά 23% μέσα στο 2019, εκ των οποίων οι περίπου μισές αφορούσαν περιστατικά αστυνομικής βίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By