Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παρίσι: Δώδεκα νεκροί από πυροβολισμούς στα γραφεία της εφημερίδας Charli Hebdo

Η εφημερίδα είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα για μουσουλμάνους ηγέτες

gallia-astunomia-arxeiou

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο με πυροβολισμούς, το οποίο έλαβε χώρα στα γραφεία της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charli Hebdo στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Γαλλίας.

Η εφημερίδα είχε προκαλέσει αντιδράσεις το 2011, όταν δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα για μουσουλμάνους ηγέτες.

Προς το παρόν οι θάνατοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τις αρχές.

Στο σημείο της επίθεσης μετέβη και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ

newego_LARGE_t_1101_54447697

Για τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο τη σφαγής στα γραφεία του Charlie Hebdo.

«Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μίας εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα», τόνισε.

Ο Ολάντ διαβεβαίωσε πως οι δράστες θα διωχθούν, τονίζοντας πως οι αρχές οφείλουν να ενεργήσουν με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. «Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα έχει αμέσως μετά σύσκεψη με τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους «για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις».

Δηλώσεις Κάμερον

«Οι φόνοι στο Παρίσι είναι αρρωστημένοι. Βρισκόμαστε στο πλευρό του γαλλικού λαού στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

45b3e08ce4323bda557be4cc80c79a7a

 

Να σημειωθεί ότι η γαλλική αστυνομία ήδη φρουρεί τα γραφεία όλων των ΜΜΕ στο Παρίσι.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=5Pfz510qPqg
hebdo-attack-kkk

hebdo2

hebdo3

hebdo4

image.ashx

hebdo2

hebdo1

(Visited 1 times, 1 visits today)
By