Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Παρών, σημαίνει απών από το λαό

Θα ήταν δευτερεύουσας σημασίας η μεταστροφή και άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει τη χριστουγεννιάτικη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων αν δεν σήμαινε ότι μ αυτή της την πολιτική στάση καταδικάζει τη χώρα να κυβερνιέται για πολύ καιρό από τους συριζανελ. Η ΝΔ δεν έκανε λάθος. Έκανε έγκλημα. Έδωσε το φιλί της ζωής σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση.

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης

Κατ αρχήν η ψήφος «παρών» στη Βουλή μπορεί να είναι κατανοητή στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά στο λαό είναι εντελώς ακατανόητη. Ο απλός πολίτης καταλαβαίνει ότι ψηφίζεις τα μέτρα ή δεν τα ψηφίζεις. Άλλη θέση δεν υπάρχει.

Το «παρών» μαρτυρά απόσταση των εμπνευστών του από το λαό. Μαρτυρά στην πράξη απόσταση της ΝΔ από το λαό. Μαρτυρά άγνοια για το ποιός είναι και πώς σκέπτεται ο λαός. Και, τελικά, άγνοια για το ποιες είναι οι ανάγκες του.

Το πιο σημαντικό: Δεν νοείται να υπερασπίζονται την κυβερνητική παροχή ως δικαίωμα της κυριαρχίας της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος της, ο Ολάντ, ο Μοσκοβισί, ο Σούλτς, ο Γιουνκέρ, ο Πιτέλα, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, οι Πράσινοι, η Ευρωαριστερά με ομοβροντία και να μη συμμετέχεις στην υπεράσπιση, όχι του απατεωνίστικου βοηθήματος, αλλά στην υπεράσπιση του δικαιώματος μιας ελληνικής κυβέρνησης να ασκεί κυρίαρχη πολιτική στη χώρα της. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Δεν νοείται να υπάρχει μια μεγάλη κίνηση στην Ευρώπη που αντιστρατεύεται την πολιτική που εσύ ο ίδιος έχεις παραδεχτεί ότι είναι λανθασμένη και καταστροφική, την πολιτική που σε γκρέμισε από κυβέρνηση με βρώμικα πισώπλατα μέσα, και εσύ να είσαι με τους θύτες του κόμματός σου και της πατρίδας σου!

Αντέδρασαν οι δανειστές που κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση χωρίς να τους ειδοποιήσει; Μωρ’ τι μας λες! Από πότε υπερασπιζόμαστε την ξένη κατοχή; Από πότε το διαφθαρμένο και κουτοπόνηρο ελληνικό κομματικό σύστημα υπερασπίζεται την τάξη και την νομιμότητα και το σεβασμό στους κανόνες; Ποιους κανόνες! Τους κανόνες μιας Ευρώπης της ίντριγκας και της επιβίωσης του ισχυρότερου; Αυτούς που γκρέμισαν παρασκηνιακά τρεις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 6 χρόνια;

Οι εμπνευστές του «παρών» στη ΝΔ, στερούνται της ικανότητας να δουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το ζητούμενο να απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ήταν αν συμφωνεί ή όχι με τα μέτρα, αλλά αν συμφωνεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, έχει δικαίωμα άσκησης ανεξάρτητης κυρίαρχης πολιτικής στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, για να ωφελήσει, έστω και πρόσκαιρα, το λαό της. Τόσο απλό.

Σ αυτό το ερώτημα η αξιωματική αντιπολίτευση αντί να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ανεξάρτητης πολιτικής, δικαίωμα που θεωρούν αναμφισβήτητο και άλλοι ισχυροί Ευρωπαίοι παράγοντες, όπως είπα πιο πάνω, ταυτίστηκε ανοιχτά και ρητά με τον κ Σόιμπλε και καθέναν στην Ευρώπη του κ Σόιμπλε, που θέλει τα κράτη σαν φόρου υποτελείς και πειθήνια όργανα μιας οικονομικής και πολιτικής αποδεδειγμένα βλακώδους, αυταρχικής και καταστροφικής για όλη την Ευρώπη.

Δεν ξέρω, και δε νοιάζει και κανέναν στη χώρα, ποιοι καθοδήγησαν τον πρόεδρο της ΝΔ σ” αυτή την εγκληματική για το κόμμα του απόφαση και τι μεσολάβησε μεταξύ της αρχικής απόφασης να ψηφίσει «ναι» η ΝΔ και της τελικής να απομονωθεί από το λαό με ένα δειλό και αμήχανο «παρών».

Το σίγουρο είναι ότι οι εμπνευστές του «παρών» δεν είχαν κάνει τον κόπο να διαβάσουν την προχτεσινή δημοσκόπηση της MRB, στην οποία το 56,2% βλέπει θετικά το μέτρο της εφ άπαξ ενίσχυσης των συνταξιούχων, ενώ το 68,2% είναι υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Μήπως είναι οι ίδιοι που δεν είχαν δει το ορμητικό «όχι» στο δημοψήφισμα;

Εκείνο που νοιάζει το λαό είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λαϊκή εναλλακτική απέναντι στο συνονθύλευμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κι αυτό εγκλωβίζει το λαό στη σημερινή κυβέρνηση. Δίνει το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σέρνεται πίσω από τις πιο σκληρές πολιτικές που επιβάλλουν οι Γερμανοί. Οι οποίοι δρουν όχι από νοιάξιμο για την Ελλάδα, αλλά για καθαρούς λόγους άσκησης επικυριαρχίας επί της Ευρώπης, έχοντας «τον μικρό» να τον τρομοκρατούν για να σωφρονίζονται οι υπόλοιποι.

Δεν αφορά σε κανέναν ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από το «παρών» της ΝΔ. Το σημαντικό είναι ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΛΑΟΣ. Ε, ο λαός κατάλαβε ότι η ΝΔ δεν υπερασπίζεται μια ανεξάρτητη ελληνική πολιτική, αλλά υπερασπίζεται την πατρωνία των δανειστών.

Κατάλαβε ότι δεν υπάρχει μια συμπαγής ισχυρή Ελλάδα απέναντι στους δανειστές. Που κατάλαβαν ότι έχουν για μια ακόμα φορά μπροστά τους μια χώρα διχασμένη, επομένως αδύναμη. Την υπηρεσία που πρόσφερε στην τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ με την τυφλή του αντιπολίτευση μιμήθηκε χτες η ΝΔ. Αυτό κατάλαβε ο λαός.

Δεν είναι τυχαίο που τα κόμματα με κοινοβουλευτική και πολιτική πείρα, όπως το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, καθώς και η Χρυσή Αυγή που προέρχεται από το λούμπεν του λαού, ψήφισαν το βοήθημα στη Βουλή, καταγγέλλοντάς το ταυτόχρονα. Και είναι προς τιμήν της Φ Γεννηματά, που στη σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών καταδίκασε και την απάτη του κ Τσίπρα και τη βαρβαρότητα του κ Σόιμπλε, αλλά, μεταξύ του Γερμανού και του Έλληνα πρωθυπουργού πήρε ξεκάθαρα τη θέση της Ελλάδας. Οι φτωχές 61 ψήφοι της ΝΔ χτες στη Βουλή έμοιαζαν περισσότερο με τους άπειρους και άτολμους βουλευτές του Ποταμιού και του Λεβέντη.

Είναι παλιά η αρρώστια των Ελλήνων να μη μπορούν να ξεχωρίσουν πότε ο πολιτικός τους αντίπαλός είναι απέναντί τους σαν εκπρόσωπος της εσωτερικής πολιτικής σκηνής και πότε εκπροσωπεί την Ελλάδα. Και μ αυτή τη νοοτροπία συνήθως αντί γι αυτόν πληγώνουν την Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)