Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Παρουσία Ντράγκι – Λαγκάρντ η τριμερής στο Βερολίνο

Στις συνομιλίες για την Ελλάδα θα συμμετάσχουν και οι επικεφαλής των άλλων δύο θεσμών

o-MARIO-DRAGHI-MERKEL-facebook

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ θα είναι παρόντες στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο.

Αν και δεν ήταν γνωστό μέχρι πριν λίγη ώρα, διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις συνομιλίες για την Ελλάδα θα συμμετάσχουν και οι επικεφαλής των άλλων δύο θεσμών, που αποτελούν και τους πιστωτές της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, στόχος της διευρυμένης αυτής συνάντησης είναι να καταλήξουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σε μια κοινή γραμμή διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η αρνητική εξέλιξη για τη χώρα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η συνάντηση των πέντε αξιωματούχων γίνεται στο περιθώριο του δείπνου εργασίας που ήταν προγραμματισμένο μόνο για τους Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, με τη συμμετοχή των επικεφαλής των είκοσι μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Ευρώπης (European Roundtable of Industrialists, ERT).

By