Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Παρουσιάστηκε ο «ύποπτος» της δολοφονίας του βρέφους

Αυτοβούλως εμφανίστηκε ο φερόμενος «ύποπτος» μεταφορέας του δολοφονημένου βρέφους που είχε βρεθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Ο νεαρός άνδρας που αναγνώρισε τον εαυτό του στα πλάνα πολλών τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία προέρχονταν από κατάστημα απέναντι από τον κάδο απορριμμάτων, και τον ήθελαν ως τον ύποπτο που πέταξε το νεκρό βρέφος στα σκουπίδια, εμφανίστηκε εμφανώς εκνευρισμένος μπροστά στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος πετούσε τα… σκουπίδια του, διαμένει εκεί κοντά, δεν είχε την σύζυγό του ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο να εγκυμονεί, και δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την σοβαρή υπόθεση, ενώ επιφυλάχθηκε παντός… νομίμου δικαιώματός του, καθώς οι φήμες και τα ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ τον ήθελαν ως δράστη της φρικιαστικής δολοφονίας του βρέφους.

Μάλιστα οι συγκεκριμένες αναφορές είχαν αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες καθώς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης είχε επικεντρωθεί στον εντοπισμό του άνδρα που ενδέχεται να πέταξε το δολοφονημένο βρέφος και όχι στον εντοπισμό της γυναίκας που φαίνεται να το κυοφορούσε και να το γέννησε ενδεχομένως μέσα σε σπίτι της περιοχής και ευθύνεται και εκείνη για τον φρικιαστικό στραγγαλισμό του με τον ομφάλιο λώρο και σκοινί.

Την ίδια ώρα στο δύσκολο πεδίο ερευνών αναζήτησης της γυναίκας που έφερε έστω και για… λίγες στιγμές αυτό το αγόρι στον κόσμο, εξετάζουν κάθε πληροφορία που προέρχεται από πολίτες και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Πετρούπολης.

Για παράδειγμα ερεύνησαν πληροφορία για την μεταφορά γυναίκας με αιμορραγία στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, η οποία τελικά ήταν εκεί για άλλον ιατρικό σκοπό. Το ίδιο συνέβη με πληροφορία για έγκυο γυναίκα η οποία φαίνεται να γέννησε αλλά δεν έχουν δει καθόλου το παιδί της, κάτι που ερευνήθηκε με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν την λεχώνα και το βρέφος της.

Οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν ερευνήσει δεκάδες πληροφορίες που αφορούν γυναίκες οι οποίες έχουν πάει σε φαρμακεία της περιοχής προκειμένου να προμηθευτούν χάπια… αποθηλασμού, διακοπής παραγωγής γάλακτος, χωρίς όμως προς το παρόν θετικό αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, οικογένειες με γυναικείο μέλος που έχει ψυχολογικά προβλήματα ή νοητική στέρηση, επιχειρώντας να εντοπίσουν την μητέρα, συγγενείς ή σύντροφο που επεφύλασσαν έναν τόσο φρικτό θάνατο σε ένα βρέφος.

Δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα επιλόχειας κατάθλιψης ακόμη και ανηλικότητας της μητέρας, που ευθύνονται για την αηδιαστική απόφαση, ενδεχομένως οικογενειακής ή συντροφικής, της δολοφονίας του. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συμπεράσματα της ιατροδικαστού Σουλτάνας Μαριανού, που διενέργησε την νεκροτομή, για τα αίτια και τον χρόνο θανάτου του άτυχου νεογέννητου αγοριού ήταν συγκλονιστικά. Η δράστιδα ή ο δράστης, στραγγάλισαν το βρέφος με τον ομφάλιο λώρο και ένα σκοινί, ενώ πιθανότατα τοποθέτησαν στο στόμα του, χαρτοπετσέτες για να μην… ακούν το κλάμα του!

Η κ. Μαριανού είχε προσδιορίσει χρονικά την γέννηση και κυρίως τον θάνατο του αγοριού, λίγες ώρες πριν τον εντοπισμό του, μεταξύ 00:00 και 06:00 τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου 2018, ενώ είχε επισημάνει πως το αγόρι είχε γεννηθεί ζωντανό και υγιές, με κανονικό βάρος.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής συνεχίζουν και αναζητούν πόρτα-πόρτα πληροφορίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ευελπιστώντας να φθάσουν τα ίχνη της μητέρας και τους λόγους που έφθασε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο στραγγαλισμός του βρέφους δεν ήταν προσχεδιασμένος αλλά κάτι στιγμιαίο και «αυθόρμητο», γι αυτό εικάζουν πως μητέρα και πολύ πιθανοί συνεργοί είναι κάτοικοι της περιοχής.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν συλλέξει πλούσιο και «ορφανό» γενετικό υλικό, το οποίο εξετάζεται αν ταυτοποιείται με αυτό του βρέφους. Σε αυτή την περίπτωση ενδεχομένως ανήκει στην μητέρα ή τον πατέρα του και θα αποτελέσει σοβαρό στοιχείο επιβεβαίωσης της ταυτότητάς τους, στην περίπτωση εντοπισμού υπόπτων. Δεν αποκλείεται επίσης, αυτό το γενετικό υλικό να ανήκει στο άτομο που πιθανότητα πήρε και απέρριψε το δολοφονημένο βρέφος στον κάδο απορριμμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By