Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Πάσχα 2020: Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά

Τη διαδικασία που θα τηρηθεί για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων στην Αθήνα -και μόνο- περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Ειδικότερα, με δηλώσεις του στο OPEN o υφυπουργός ενημέρωσε ότι ο σχεδιασμός του φετινού ταξιδιού του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα έχει τροποποιηθεί λόγω κορωνοϊού και μίλησε για ό,τι ακριβώς θα ισχύσει στην ελληνική επικράτεια λίγες ώρες πριν από τη τέλεση της Αναστάσεως.

«Είναι όλα διαφορετικά. Δεν μας επιτρέπεται να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών. Θα καταφέρουμε να το φέρουμε πάντως, γιατί έγιναν όλες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ και θα τηρήσουμε όλες τις συνθήκες» ανέφερε ο κ. Βλάσης.

Ενώ, εξηγώντας λεπτομερώς τη διαδικασία, συμπλήρωσε:

«Το Μεγάλο Σάββατο ένα αεροσκάφος της Aegean θα φύγει από την Ελλάδα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Εκεί χωρίς να βγει κανένας από το αεροσκάφος αλλά μ” ένα αυτοκίνητο του προξενικού γραφείου το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στο Τελ Αβίβ. Και από το αεροσκάφος στο Ελ.Βενιζέλος. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια διαδικασία πρωτοφανής.

Το σενάριο έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά. Ούτε στη Θεσσαλονίκη. Φοβηθήκαμε πολύ το συνωστισμό και του κόσμου και των αξιωματούχων.

Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πληγεί η δημόσια υγεία. Δεν θα διανεμηθεί. Θα πάει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Σημασία έχει να είμαστε καλά. Εφέτος δεν θα μεταγγιστεί το Άγιο Φως στις λαμπάδες, αλλά μόνο στις καρδιές μας. Εφόσον υπάρχει πίστη, υπάρχει και Άγιο Φως».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By