Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Πάσχα: Μέχρι ποια ώρα επιτρέπεται η μετακίνηση σήμερα – Τι ισχύει για τα SMS

Μια σειρά νέων μέτρων βρίσκονται σε ισχύ από τα μέσα της Μ.Εβδομάδας ή πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα του Πάσχα. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των μετακινήσεων, επιτρέπεται πλέον η διαδημοτική μετακίνηση και τις καθημερινές, ενώ μετά τις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις.

Προς το παρόν, για τις μετακινήσεις τους οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν SMS στο 13033.

Ειδικότερα, για σήμερα, Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Σε ό,τι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας απόψε Κυριακή του Πάσχα επιτρέπεται η μετακίνηση έως τις 22:00.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, οπότε επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης, για τη μετακίνηση προς αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης η χρήση υπαίθριων και μόνο χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Δεν επιτρέπεται καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.

Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα, το πέρας κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00.

Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους μέχρι τις 23:00.

Έτσι, από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ορίζεται από τις 23:00 έως τις 05:00.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By