Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Πάσχα: Οι Έλληνες είπαν “Χριστός Ανέστη” από τα μπαλκόνια τους – Συγκινητικές στιγμές σε όλη την Ελλάδα

Ένα διαφορετικό Πάσχα βιώνουν φέτος οι Έλληνες που έμειναν σπίτι λόγω του κορονοϊού. Ανάσταση και “Χριστός Ανέστη” από τα μπαλκόνια και τις αυλές. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από όλη τη χώρα.

Ο κορονοϊός κράτησε τους Έλληνες μέσα στα σπίτια τους τις ημέρες του Πάσχα και το βράδυ της Ανάστασης ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέραμε όλα αυτά τα χρόνια.

 

Ο κόσμος στη συντριπτική του πλειοψηφία “κάθισε σπίτι” και βγήκε στα μπαλκόνια για να μεταδώσει με αυτό τον τρόπο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη έστειλε το δικό της μήνυμα Ανάστασης μέσα από τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τις αυλές με την ευχή να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όλοι και με υγεία.

Η νύχτα έγινε μέρα λίγα δευτερόλεπτα μετά τις 12 το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις Λεύκες και τα Μάρμαρα στην Πάρο. Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία πιστών εψάλη η Αναστάσιμη Ακολουθία σε Λεύκες και Μάρμαρα, ωστόσο, τηρήθηκε το πασχαλινό εκκωφαντικό έθιμο των βαρελότων!

Σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε η ρίψη των βεγγαλικών και ο ουρανός των Λευκών χρωματίστηκε πανηγυρικά! Πραγματικός “σεισμός” δόνησε τα χωριά και μετέδωσε το αναστάσιμο μήνυμα παντού!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By