Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ακριβοί» στα αριστερά λόγια, «φθηνοί» στις κοινωνικές παροχές

Οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν μέρα με τη μέρα ότι αριστερά και κοινωνική ευαισθησία δεν είναι λόγια του αέρα αλλά αξίες που υπηρετούνται ή υπονομεύονται από τις πράξεις καθενός

pasok

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την αλλαγή της πάγιας διαδικασίας συμμετοχής στο πρόγραμμα παιδικών σταθμών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με απόφαση της Κυβέρνησης, μειώνονται κατά 5% τα ανώτατα όρια δαπάνης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ωφελούμενους των βρεφικών – βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών. Το χειρότερο όμως είναι ότι για πρώτη φορά μειώνεται και μάλιστα δραστικά η δαπάνη για τις υπηρεσίες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.). Ειδικότερα συρρικνώνεται κατά 500 ευρώ η δαπάνη για υπηρεσίες για τα παιδιά με αναπηρία και τους εφήβους/ άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία. Πού χάθηκε, αλήθεια, η «μεροληψία υπέρ των αδυνάτων»;

Την ίδια στιγμή – αδιαφορώντας επιδεικτικά για την πάγια θέση σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης και των εργαζόμενων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς – η συγκυβέρνηση προχωρά σε ανατροπή της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης διαδικασίας, που θα υποβάλει τους ενδιαφερόμενους γονείς σε αχρείαστη ταλαιπωρία, με κίνδυνο πολλοί εξ αυτών να χάσουν το δικαίωμα τους να υπαχθούν σε κάποια δομή. Επιπλέον η αλλαγή φιλοσοφίας στη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα γίνεται κατά τρόπο που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στη βιωσιμότητα των δημοτικών δομών, με τη συνακόλουθη απώλεια θέσεων εργασίας των επί χρόνια εργαζόμενων σε αυτές.

Και όλα αυτά ενώ η Κυβέρνηση ακόμα χρωστά εκατομμύρια ευρώ από την υλοποίηση του προγράμματος 2015-2016.

Οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν μέρα με τη μέρα ότι αριστερά και κοινωνική ευαισθησία δεν είναι λόγια του αέρα αλλά αξίες που υπηρετούνται ή υπονομεύονται από τις πράξεις καθενός. Και με βάση τις πράξεις και τα αποτελέσματα της πολιτικής θα κρίνονται πλέον οι πάντες.