Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

ΠΑΣΟΚ: Επισύρει ποινή φυλάκισης η offshore Χαϊκάλη

«Η αποδεδειγμένη και ομολογούμενη όμως πλέον «παράλειψη» αναφοράς της εξωχώριας εταιρείας του στο «πόθεν έσχες» του, αποτελεί ευθεία παραβίαση του Ν. 3213/2003 (άρθρο 8) που προβλέπει ρητά ότι απαγορεύεται η συμμετοχή Υπουργού και βουλευτή αμέσως ή εμμέσως, σε εξωχώριες εταιρείες. Παράβαση η οποία τιμωρείται πολύ αυστηρά με φυλάκιση και χρηματική ποινή»

10o-sunedrio-pasok

Για αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με την offshore εταιρεία που φαίνεται πως διατηρούσε ο πρώην υπουργό και βουλευτής των ΑΝΕΛ. Το κόμμα αναφέρει πως η παράλειψη δήλωσης  της off shore που έχει στο πόθεν έσχες του είναι σαφέστατα παράνομη πράξη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χ. Τρικούπη, τονίζεται ότι «για μια ακόμη φορά ο Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλης, εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις». Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει μάλιστα πως «η αποδεδειγμένη και ομολογούμενη όμως πλέον «παράλειψη» αναφοράς της εξωχώριας εταιρείας του στο «πόθεν έσχες» του, αποτελεί ευθεία παραβίαση του Ν. 3213/2003 (άρθρο 8) που προβλέπει ρητά ότι απαγορεύεται η συμμετοχή Υπουργού και βουλευτή αμέσως ή εμμέσως, σε εξωχώριες εταιρείες. Παράβαση η οποία τιμωρείται πολύ αυστηρά με φυλάκιση και χρηματική ποινή».

Όπως διευκρινίζει «ακόμη και εάν αποδειχθεί ότι η εταιρεία είναι ανενεργή, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και πρέπει να δηλώνεται».

Η Χ. Τρικούπη σημειώνει ότι αναμένει την σχετική αντίδραση του εισαγγελέα, του εισαγγελέα διαφθοράς και του αρμόδιου υπουργού Διαφθοράς, κ. Παν. Νικολούδη. Παράλληλα επισημαίνει ότι πέραν του ποινικού εγείρεται και μείζον πολιτικό θέμα καθώς «ο κ. Χαϊκάλης είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ του συγκυβερνήτη κ. Καμμένου και Υπουργός του κ. Τσίπρα» και καταλήγει: «Περιμένουμε την άμεση αντίδραση…και των δύο. Για να δούμε και το πόσο πιστεύουν τις εξαγγελίες τους, για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πολιτική!».

By