Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

ΠΑΣΟΚ για διαπραγμάτευση: Οπως έστρωσαν θα κοιμηθούν -Κι αν έχουν αϋπνίες ας παραιτηθούν

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση έκανε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί με «ανούσιες φλυαρίες» και ψευδόμενη να συγκαλύψει όσα πραγματικά συμφώνησε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Δέχτηκαν εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια για τα οποία δεν αρκεί η υπερφορολόγηση γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν επιδρομή σε όλους ανεξαίρετα τους μισθούς και τις συντάξεις», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

«Ολα τα άλλα, περί αντι-μέτρων, ταυτόχρονης νομοθέτησης και δημοσιονομικής ουδετερότητας(!) δεν είναι παρά το φύλο συκής για την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψάχνει απεγνωσμένα άλλοθι για την παραμονή της στα έδρανα του Κοινοβουλίου», αναφέρει ακόμη.

«Οπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν κι αν έχουν αϋπνίες ας παραιτηθούν. Οσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα για τη χώρα και τους πολίτες της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ:

«Τρεις μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού η Κυβέρνηση άλλαξε επί το χείρον τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και όλα δυστυχώς προοιωνίζονται ανάλογη συνέχεια και τελικά μέτρα, μέτρα, μέτρα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όλα στα μουλωχτά και χωρίς εξηγήσεις γιατί η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει άλλες προτεραιότητες στις οποίες επιδίδεται με επιμέλεια.

Με ανούσιες φλυαρίες και διαρκώς ψευδόμενοι προσπαθούν να συγκαλύψουν αυτά που πραγματικά συμφώνησαν στο ΕG της 20ης Φεβρουαρίου 2017.

Δέχτηκαν εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια για τα οποία δεν αρκεί η υπερφορολόγηση γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν επιδρομή σε όλους ανεξαίρετα τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με δυο λόγια για να εγγυηθούν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% νομοθετούν μαχαίρι στο αφορολόγητο και τις συντάξεις και τα δήθεν φιλολαϊκά τους μέτρα απαιτούν και προϋποθέτουν επίτευξη πλεονάσματος μεγαλύτερου από το 3,5% το οποίο φυσικά και θα προκύπτει από βαθύτερο μαχαίρι στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων.

Αυτά συμφώνησε το Υπουργείο Οικονομικών στο EG και όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα ο συγκυβερνήτης της χώρας οι οδηγίες δόθηκαν από τους κκ Τσίπρα-Καμμένο.

Όλα τα άλλα, περί αντι-μέτρων, ταυτόχρονης νομοθέτησης και δημοσιονομικής ουδετερότητας(!) δεν είναι παρά το φύλο συκής για την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία που ψάχνει απεγνωσμένα άλλοθι για την παραμονή της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Πριν ένα χρόνο απεμπολώντας το κεκτημένο του 2012 για το χρέος παρέδωσαν όλη τη δημόσια περιουσία στον έλεγχο των ξένων ως εγγύηση αποπληρωμής.

Σήμερα παραδίδουν τους μισθούς και τις συντάξεις ως εγγύηση των πλεονασμάτων και της διαρκούς λιτότητας.

Στο ενδιάμεσο, με το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου έδωσαν αποφασιστικό χτύπημα στην παραγωγική Ελλάδα.

Όσο για το περίφημο “ηθικό πλεονέκτημα” αυτό χάθηκε με το έγκλημα που διέπραξαν στις Τράπεζες όταν τις χάρισαν αντί πινακίου φακής, προκαλώντας βλάβη 23 δισ ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ας μην ψάχνουν λοιπόν για συνενόχους με «λαγό» τον άνθρωπο που σε λίγους μήνες οδήγησε τη μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν κι αν έχουν αϋπνίες ας παραιτηθούν.

Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα για τη χώρα και τους πολίτες της».

(Visited 1 times, 1 visits today)