Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

ΠΑΣΟΚ για EWG: Η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά

«Στο μεταξύ η ελληνική οικονομία τρώει τις σάρκες της περιμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα και σε λίγο θα παρακαλάει για μνημόνιο 3»

pasok

Για αυτοσχεδιασμούς, τυφλή πορεία και μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο Euroworking Group (EWG).

«Η συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη στο σημερινό EWG, δηλαδή στο επίπεδο των υπηρεσιακών εκπροσώπων των υπουργών οικονομικών και η υποβολή νέας – της τρίτης επισήμως – λίστας μέτρων, δείχνει ότι η κυβέρνηση πηγαίνει στα τυφλά, αυτοσχεδιάζει και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, χωρίς ούτε βασικό ούτε εναλλακτικό σχέδιο», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι βρισκόμαστε και πάλι στην αναμονή, περιμένοντας την «τρόικα/Brussels Group» να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, αλλά και το Euroworking Group να ανοίξει τον δρόμο, ώστε να συγκληθεί το Eurogroup.

«Στο μεταξύ η ελληνική οικονομία τρώει τις σάρκες της περιμένοντας από εβδομάδα σε εβδομάδα και σε λίγο θα παρακαλάει για μνημόνιο 3», συμπληρώνει το κόμμα.

«Μέσα σε όλα αυτά ο κ. Βαρουφάκης, ξεπερνώντας και τον εαυτό του, μας ενημερώνει ότι η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου δεν ήταν δημιουργικά ασαφής, αλλά άτεγκτα σαφής ως προς την αφαίρεση των 11 δισ. του ΤΧΣ. Μόνο που ξεχνά ότι αυτός συνέπραξε στην λήψη της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου και αυτός υπέγραψε χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση την παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης με την οποία απέκτησε νομική υπόσταση η επιστροφή των 11 δισ.», καταλήγει η το ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By