Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Για τα θέματα του Ε.Κ.Α.Β. και της Υγείας χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο

Σχετικά με τον διαγωνισμό που αφορά στην προμήθεια 180 ασθενοφόρων από το Ε.Κ.Α.Β., ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει, για άλλη μια φορά, ότι για την επίλυση φλεγόντων ζητημάτων χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, σωστή μέθοδος και επαρκής επιχειρησιακή και πολιτική ικανότητα.

ekav astynomia
Υποστηρίζει μάλιστα πως «Κανείς δεν μπορεί να προσάψει τίποτα στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά στη διαχείριση του θέματος του ΕΚΑΒ στο χρονικό διάστημα από το καλοκαίρι του 2014 και μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015».

και συνεχίζει την ανακοίνωση λέγοντας πως:

«Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε καμία προσωπική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και ουδέποτε υπήρξαν υποδοχές εκπροσώπων των εταιριών που έχουν καταθέσει προσφορές για την προμήθεια ασθενοφόρων στο εν λόγω διαγωνισμό. Εν αντιθέσει, γίνονταν επανειλημμένες συζητήσεις για τη νομιμότητα του ζητήματος καθώς και παρεμβάσεις για να εμποδιστούν οποιεσδήποτε μη σύννομες διαδικασίες υπήρξε υπόνοια ότι μπορεί να λαμβάνουν μέρος στα διοικητικά συμβούλια του ΕΚΑΒ. Και όλα αυτά στην προσπάθεια να επιλυθεί άμεσα το κόλλημα που είχε δημιουργηθεί την τελευταία επταετία.

Όπως και στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου και αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η έγκαιρη αξιοποίηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, προτείνουμε στην τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακολουθήσει την πρακτική της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος η οποία έχει προμηθευτεί στη βόρεια Ελλάδα 20 ασθενοφόρα από τις ίδιες εταιρίες που συμμετέχουν στο εν λόγω διαγωνισμό αλλά σε πολλή χαμηλότερη τιμή. Επιπλέον, να προβεί άμεσα στη διεκδίκηση ανάλογων οικονομικών προσφορών ούτως ώστε, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η Ελλάδα να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο στόλος του ΕΚΑΒ που τόσο πολύ σημαντικό έργο προσφέρει στην υγεία των πολιτών».

(Visited 1 times, 1 visits today)