Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Η κυβέρνηση δεν απειλεί, αλλά δυστυχώς μόνον απειλείται»

Σφοδρή αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη για την κρίσιμη σύσκεψη Τσίπρα – Καμμένου εν μέσω Eurogroup

pasok-dimokratiki-parataxi

«Σήμερα που η χώρα παρακολουθεί τα συμβαίνοντα στο Eurogroup και τις αντιδράσεις που προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης, με την οικονομία να σέρνεται επί εβδομάδες μετά τις εκλογές, διοχετεύτηκε – κατά τη συνήθη πρακτική του γραφείου του Πρωθυπουργού – σημείωμα για κρίσιμη σύσκεψη των κκ. Τσίπρα και Καμμένου«, αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σημερινή σύσκεψη των δύο αντρών.

«Σύσκεψη με αντικείμενο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια και τη διερεύνηση ακόμη και ποινικών ευθυνών (!) για το PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η απορία μας είναι: γιατί αργούν; Περιμένουμε με χαρά μια διαρκή εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με το πώς φτάσαμε στην κρίση που συνειδητοποιήσαμε το 2009 λόγω της πολιτικής της περιόδου 2004-9, πώς πήγαμε στο μνημόνιο 1 το 2010, στο μνημόνιο 2 το 2012 και γιατί τώρα, αντί να βγούμε από το μνημόνιο, πηγαίνουμε πλησίστιοι στο μνημόνιο 3 με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Περιμένουμε επίσης κάθε διαδικασία διερεύνησης – πολιτικής, ποινικής, ιστορικής και ψυχαναλυτικής – για το κούρεμα και την ριζική αναδιάρθρωση του χρέους χάρις στο PSI το 2011-12 ,σε αντιπαράθεση προς την πλήρη τούμπα και αδράνεια της σημερινής κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος.

Το ίδιο ισχύει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε αντιπαράθεση προς την τωρινή δραματική εξάρτηση των τραπεζών από το ELA με εβδομαδιαίο σταγονόμετρο και το ακόμη πιο δραματικό γεγονός ότι το EFSF / ESM αφαίρεσε ήδη από το ελληνικό ΤΧΣ 11 δις ευρώ.

Το ίδιο ισχύει για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης και τον τρόπο που τα συγκεντρώνει η σημερινή κυβέρνηση μέσα στη ταμειακή της απόγνωση.

Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να καθοδηγείται στα θέματα αυτά από τον κ. Καμμένο, το κακό δεν είναι μόνο της κεφαλής του . Δυστυχώς αυτό το πληρώνει και η χώρα. Η διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχει ήδη καταντήσει φιάσκο σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας . Η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη δεν απειλεί, αλλά δυστυχώς μόνον απειλείται – και διασύρεται πλέον – από ευρωπαίους και διεθνείς συνομιλητές.

Τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας ας προσέχει τον συνεταίρο του στα εθνικά θέματα όπου η ζημιά μπορεί να είναι ιστορικά ανεπανόρθωτη«, καταλήγει η ανακοίνωση.

By