Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

ΠΑΣΟΚ: Οι «τζάμπα συγκοινωνίες» του Σπίρτζη κοστίζουν ακριβά

Σφοδρή επίθεση προς τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη

pasok-dimokratiki-parataxi

Ανακοίνωση σχετικά με την αύξηση της τιμής των εισιτήριων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως οι «τζάμπα συγκοινωνίες» του κ. Σπίρτζη  κοστίζουν ακριβά.

Αντί ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, να βγει δημοσίως και να ζητήσει συγνώμη από όλους τους επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών, μιλάει στα ΜΜΜ, πετώντας αδιακρίτως λάσπη και ανακρίβειες.

Όπως για παράδειγμα, συνεχίζει, ότι το απλό εισιτήριο 1,20 ευρώ το χρησιμοποιούν τουρίστες και ότι το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ από την (περσινή) μείωση των εισιτηρίων.

«Θα προτείνουμε στον κ. υπουργό να αντιληφθεί ότι το απλό εισιτήριο δεν το χρησιμοποιούν οι τουρίστες, αλλά η πλειοψηφία του επιβατικού κοινού, πάνω από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας» προσθέτει.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο ισχυρισμός ότι η μείωση των τιμών εισιτηρίων και καρτών προκάλεσε έλλειμμα 50 εκατ. ευρώ, αποτελεί ασύστολο ψεύδος.

Όπως εξηγεί, τα έσοδα από κόμιστρα αστικών συγκοινωνιών παρέμειναν αμετάβλητα από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2014, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούνιο, ή κάμψη ήταν αμελητέα (ούτε 7%). Αντίθετα περισσότερα από 50 εκ. είναι η τρύπα του τωρινού υπουργού, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By