Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Ωραία ατμόσφαιρα» η συνάντηση Τσίπρα-Παπανδρέου

Στη σημερινή συνάντηση τους συζήτησαν το θέμα των εξεταστικών επιτροπών

pasok

Χαρακτηρίζει ως προπομπό της σημερινής συνάντησης, την πρόσφατη συνέντευξη του ΓΑΠ σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης, στην οποία δήλωνε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου»

Με την έκφραση «ωραία ατμόσφαιρα» σχολίαζαν συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου την σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι δύο άνδρες.

Κύκλοι τις Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμιζαν πως «είχε προηγηθεί συνέντευξη του κ. Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία δήλωνε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου»!».

Επιπλέον σημείωναν ότι «από τη δική του πλευρά ο κ. Τσίπρας, αφού φρόντισε να εξαιρεθεί η περίοδος 2004-2009 από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μ. Δευτέρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις Κάννες και σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου».

Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου ανέφεραν ότι στη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποδείξεις στον πρωθυπουργό «να ρωτήσει τις κυρίες Κατσέλη, Παναρίτη και Σακοράφα και τους κκ. Κουρουπλή, Βουδούρη, Παραστατίδη, Μιχελογιαννάκη κοκ». Συμπληρώνουν, δε, ότι «φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συζητήσει το θέμα απευθείας με τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου  «με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ”.

Μια καλή ιδέα είναι να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η περίοδος 2009-2011 της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ώστε η συζήτηση να ξεκινήσει από το δεύτερο πρόγραμμα, το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους, έλεγαν ειρωνικά κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Μέσω άτυπης ενημέρωσης οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συμβάλει  στην προοπτική  της ευρύτερης παράταξης και όχι ως «τρύπα » επιστροφής στο παρελθόν με την επανεμφάνιση των λίγων εκείνων επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν συνειδητά την ενότητα της παράταξης και έχουν τεράστια και ασυγχώρητη ιστορική, ηθική και πολιτική ευθύνη. Η άτυπη ενημέρωση καταλήγει υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου και όχι για διεργασίες μετατροπής του χώρου σε θλιβερή ουρά ενός ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, ενώ τονίζεται ότι ταυτοχρόνως ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει το σχετικό πολιτικό πλαίσιο με απόλυτη σαφήνεια.