Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: «Πόσο είναι το κόστος της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς στα ξενοδοχεία;»

Τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητούν να πληροφορηθούν το κόστος των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς σε ξενοδοχεία και ιδιωτικούς χώρους

pasok

Τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ερώτησή τους προς τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας ζητούν να πληροφορηθούν το κόστος των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς σε ξενοδοχεία και ιδιωτικούς χώρους έναντι της διεξαγωγής αυτών στα υπουργεία. Όπως σημειώνουν οι εν λόγω βουλευτές το συγκεκριμένο κόστος επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι Β.Κεγκέρογλου, Γ.Κουτσούκος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Εύη Χριστοφιλοπούλου, χαρακτηρίζουν «τραγελαφική» τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, κάνουν λόγο για «αυταπάτες» του πρωθυπουργού και επισημαίνουν ότι «το μοναδικό επίτευγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η μετονομασία της «Τρόικα» σε «θεσμούς» αλλά και αυτό δεν είναι χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με τους ίδιους με το κόστος αυτών των συναντήσεων απομειώνονται τα χρήματα που δικαιούται η χώρα από το ΕΣΠΑ «αφού από αυτά αφαιρούνται όλα τα ποσά που, βάσει συμβάσεων, διατίθενται από την Ε.Ε. απ’ απευθείας σε διεθνείς οργανισμούς (ILO, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα κ.λ.π.), προκειμένου αυτοί να προβούν σε εκπόνηση μελετών και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τη Κυβέρνηση».

Οι ερωτώντες βουλευτές αιτούνται την κατάθεση των εγγράφων στη Βουλή, σχετικά με το πόσο έχει κοστίσει από 1/3/2015 μέχρι σήμερα στο δημόσιο η επιλογή για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων των επαφών και των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των «θεσμών» σε ξενοδοχεία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Επίσης, «ποιες συμφωνίες με διεθνείς οργανισμούς έχει συνάψει η χώρα από την 1/3/2015 και μετά, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα ποιες συμβάσεις έχουν συνυπογράψει ή για ποιες συμβάσεις με ILO, ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, για παροχή συμβουλών και εκπονήσεις μελετών (ενδεικτικό παράδειγμα η σύμβαση με Παγκόσμια Τράπεζα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, για συνέχιση παροχής συμβουλών στο υπουργείο Εργασίας σε συνέχεια της σύμβασης των 2 εκατομμυρίων που είχε υπογράψει η προηγούμενη Κυβέρνηση); Ποιο είναι το αντικείμενο της κάθε σύμβασης, το κόστος και ποιο το παραδοτέο;».

By