Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Ερώτηση των βουλευτών Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλη Κεγκέρογλου στον Ανδρέα Ξανθό.

pasok622_201113

Οι βουλευτές  του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, ενώ παράλληλα εξάφρασαν και την ανησυχία τους, για την ενδεχόμενη απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Συγκεκριμένα: «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε την ανησυχία των εργαζομένων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σχετικά με την επικείμενη αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του».«Οι κινήσεις σας αυτές, ενώ αποδέχονται οι εργαζόμενοι ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση της Δημόσιας Υγείας, γίνονται χωρίς τη συμμετοχή ή έστω την ενημέρωσή τους. Οι όποιες ενέργειες σας μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως φαίνεται και από την πληθώρα των εγγράφων του Συλλόγου των εργαζομένων προς τη Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., λόγω της ενδεχόμενης απώλειας των εργασιακών τους δικαιωμάτων, τα οποία υπονομεύονται από τις τακτικές αποκλεισμού τους από οποιαδήποτε διαβούλευση και συμμετοχή στη διαδικασία αλλαγής του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ».

«Έχει συσταθεί επιτροπή η οποία έχει επιφορτιστεί με την κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αλλαγή του νομικού και θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αν ναι, εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι; Ποια τα μέλη της και με ποια απόφαση Υπουργού ή του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεστήθη; Έχει γίνει μέχρι σήμερα αξιολόγηση για τη διαπίστωση ύπαρξης πλεονάζοντος προσωπικού στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.;».

By