Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

«Πατάει φρένο» το ράλι στο bitcoin εν αναμονή των στοιχείων πληθωρισμού

Κατεβάζει ρυθμούς το ράλι που σημειώθηκε εσχάτως στο bitcoin, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία του αμερικανικού πληθωρισμού, παρακολουθώντας παράλληλα μια σημαντική αναβάθμιση του blockchain του ethereum, δύο γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αστάθεια στις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 3,3% σήμερα Δευτέρα, φθάνοντας για λίγο τις 22.000 δολάρια πριν υποχωρήσει ξανά στην αγορά του Τόκιο. Το ether μαζί με μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως το Cardano και το Solana, υποχωρούν περισσότερο.

Αύριο Τρίτη αναμένονται τα στοιχεία πληθωρισμού στις ΗΠΑ και μια μέτρηση υψηλότερη του αναμενόμενου ενδέχεται να σκληρύνουν τις προσδοκίες για περιοριστική νομισματική πολιτική που αποτελεί ανάθεμα για τις τιμές των cryptos. Τυχόν προβλήματα στην αναβάθμιση του ethereum – του πιο σημαντικού δικτύου κρυπτογράφησης από εμπορικής πλευράς – ίσως προκαλέσουν επίσης ανησυχίες.

Στις 9 Σεπτεμβρίου το bitcoin έκανε άλμα 10% με ώθηση από ένα αδύναμο δολάριο που προκαλούσε λίγο μικρότερο φόβο σε μια δύσκολη χρονιά για τις διεθνείς αγορές.

Ενας από τους παράγοντες που μπορεί να βοηθήσουν το bitcoin είναι μια «νεκρή» περίοδος χωρίς σχόλια από αξιωματούχους της Fed πριν την απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια, αναφέρει ο Tony Sycamore, της City Index Ltd. στο Σίδνεϊ.

Τα υψηλότερα κόστη δανεισμού μαζί με την κατάρρευση σε πλατφόρμες cryptos και hedge funds έχουν πλήξει το bitcoin, το ether και τον CryptoCompare Digital Assets 100 Index με απώλειες άνω του 50% το 2022.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By