Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πατέλης στο Bloomberg: Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους

«Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας πειθαρχία» σημειώνει ο Αλέξης Πατέλης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς της στόχους «αυτή είναι μια δέσμευση που μπορώ να δώσω σήμερα» και σημείωσε ότι «έρχονται πολλές μεταρρυθμίσεις». «Η ψηφιακή μεταρρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η εφαρμογή της πράσινης ατζέντας, ενώ ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει τις επόμενες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για περισσότερες προσπάθειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Η Ελλάδα πέρασε την προηγούμενη δεκαετία προσπαθώντας να μείνει στο ευρώ, θέλουμε να περάσουμε αυτή τη δεκαετία συγκλίνοντας με την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Πατέλης.

Ο ίδιος επισήμανε μεταξύ άλλων πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των καταστροφών και αναφέρθηκε στην πλατφόρμα αρωγής των πληγέντων: «Υπάρχει επίσης ένα εθνικό σχέδιο: η διαδικτυακή πλατφόρμα αποζημίωσης έχει ανοίξει για να προσφέρει ανακούφιση» είπε και σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει επίσης προς συζήτηση ένα «συγκεκριμένο σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Μέχρι στιγμής συνεχίζουμε να έχουμε ρεκόρ σε επίπεδο τουριστικής χρονιάς», κατέληξε.

By