Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Πατούλης: Απαιτούνται συμπράξεις δήμων για το προσφυγικό

Το κέντρο κράτησης προσφύγων αποτελεί παράδειγμα για τη συνεργασία που πρέπει να έχουν οι πόλεις με την κεντρική διοίκηση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους φορείς.

patoulisA

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη» που διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ και την Επιτροπή Ισότητας, επισκέφθηκε σήμερα το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καρβάλη.

Τον δήμαρχο Αμαρουσσίου, Γιώργο Πατούλη συνόδευαν η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα και η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ ξεναγήθηκε στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» όπου φιλοξενούνται 750 πρόσφυγες και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της ιατρικής μονάδας καθώς και για τους χώρους σίτισης και ψυχαγωγίας.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

« Ο τρόπος που λειτουργεί το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων εδώ στη Ν. Καρβάλη της Καβάλας είναι πραγματικά υποδειγματικός. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στη Δήμαρχο Καβάλας για την ευαισθησία και την ανθρωπιά που επέδειξε.

Το κέντρο αποτελεί παράδειγμα για τη συνεργασία που πρέπει να έχουν οι πόλεις με την κεντρική διοίκηση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους φορείς.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι εμείς από την πλευρά μας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνουμε ότι μπορούμε με όσα μέσα διαθέτουμε για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα της έλλειψης ενός ολοκληρωμένου Εθνικού και Ευρωπαϊκού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Ο χώρος που βρισκόμαστε σήμερα δείχνει πως αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από συμπράξεις των δήμων, των τοπικών κοινωνιών και των εθελοντικών οργανώσεων με την κεντρική κυβέρνηση».

(Visited 1 times, 1 visits today)