Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Πάτρα: Κύκλωμα μετέφερε μετανάστες σε κρύπτες φορτηγών

Εγκληματική ομάδα που οργάνωνε επί μήνες τη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών προς τα λιμάνια της Ιταλίας κρυμμένων μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες που κατασκεύαζαν μέλη της μέσα στα εμπορεύματα φορτηγών, εξάρθρωσε η Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας.

Μια τέτοια κρύπτη αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν έγινε έλεγχος μετά από πληροφορίες σε ένα φορτηγό που επρόκειτο να επιβιβαστεί στο πλοίο για Ιταλία στο νότιο λιμένα Πατρών και μέσα βρέθηκαν πέντε μετανάστες.

Ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη και στη συνέχεια, ακινητοποιήθηκαν από άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ο 30χρονος αρχηγός, ο 24χρονος υπαρχηγός και άλλα δύο μέλη του κυκλώματος, όλοι αλλοδαποί.

Ακολούθησαν έρευνες σε πέντε σπίτια στο Ρίο και την Πάτρα, στα οποία συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί μέλη του κυκλώματος και ένας 30χρονος αλλοδαπός με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Σε ένα από τα σπίτια εντοπίστηκαν άλλοι 22 αλλοδαποί τους οποίους κρατούσαν τα μέλη της σπείρας με σκοπό να τους κρύψουν σε κρύπτες φορτηγών για να τους βγάλουν παράνομα από την χώρα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν το φορτηγό και τα δύο Ι.Χ., συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έγγραφα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να διαμορφώνουν τις κρύπτες και μετρητά ύψους 3.300 ευρώ.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζονται δύο τετράδια με σημειώσεις του αρχηγού για τα έσοδα από τη μεταφορά μεταναστών στο εξωτερικό, για να εξακριβωθεί πόσους κατάφεραν να φυγαδεύσουν και πόσα οχήματα χρησιμοποίησαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By