Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Paulson: Όχι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα μέχρι να εκλεγεί ΠτΔ

«Τα επενδυτικά μας πλάνα είναι προσωρινά σε κατάσταση αναμονής»

john_paulson

Tο «πάγωμα» των επενδυτικών του σχεδίων στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που συνδέεται με τον προεδρική εκλογή ανακοίνωσε ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson, από το βήμα του 16ου Annual Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Paulson & Co. Inc. που κατέχει άνω του 5% της Eurobank και της EYΔΑΠ, τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς για να γίνουν νέες εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει προκαλέσει πτώση της ελληνικής χρηματααγοράς και των μετοχών ενώ οι νέες επενδύσεις έχουν αναβληθεί. Η καλύτερη πορεία δράσης είναι να αποφευχθούν οι εκλογές έως τον Ιούνιο του 2016 και να δοθεί χρόνος στις τρέχουσες πολιτικές για να δράσουν».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι με την πολιτική σταθερότητα η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 και το 2016 θα επιταχυνθεί, ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας.

«Τα επενδυτικά μας πλάνα είναι προσωρινά σε κατάσταση αναμονής, μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις επιτευχθεί η σταθερότητα θα επιταχύνουμε τις επενδύσεις», κατέληξε ο Paulson.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By