Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Παυλόπουλος: Η οικονομία αποκτά νόημα μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο

Τι ανέφερε κατά την ανακήρυξη του ως επιτίμου δημότη Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

pavlopoulos

Κατά την ανακήρυξή του ως επιτίμου δημότη Άργους-Μυκηνών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη να διασφαλίσουμε την εθνική μας κληρονομιά αλλά και «το αντάξιο αυτής μέλλον παραμερίζοντας τα λίγα και μικρά που μας χωρίζουν» και «υπηρετώντας τα πολλά και μεγάλα που μας ενώνουν».

«Οι σύγχρονοι Έλληνες, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των προγόνων μας και του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας που θεμελίωσαν, οφείλουμε να συμβάλλουμε, ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε αυτή η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια να συνειδητοποιήσει πως το μέλλον της εξαρτάται από την υπεράσπιση του βασικού της μεγέθους, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της.  Και το μέγεθος αυτό είναι ο άνθρωπος, η αξία του και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του ως συστατικά στοιχεία της πραγματικώς φιλελεύθερης ιδεολογίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα μόνον όταν υπηρετούν τον άνθρωπο. Η ρήση του Πρωταγόρα συνιστά τον κοινό ευρωπαϊκό δείκτη πορείας: ‘Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος’», πρόσθεσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By