Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Παυλόπουλος: Χρέος μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού

Τη σημασία υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, ενόψει και της 20ής Νοεμβρίου 2019, που γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού «YOU SMILE» του Οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική διακήρυξη, μέρος του διεθνούς δικαίου, που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις έννομες τάξεις να ενσωματώνουν δικαιώματα για τα παιδιά, τα οποία είναι πολύτιμα. «Πολύτιμα όχι μόνο για σας.

Πολύτιμα για όλους, όπως είναι ιδίως το δικαίωμα των παιδιών στη λήψη των αποφάσεων» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι τα παιδιά, όχι απλώς μπορούν να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, αλλά μπορούν και να μας εμπνέουν διπλά.

«Πριν από όλα, γιατί με το να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους και την αναπτύσσουν όπως πρέπει να την αναπτύξουν πολύ σύντομα με τα μέσα που έχουμε σήμερα.

Και το δεύτερο, είναι ότι το να μπορούμε εμείς, οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι παίρνουμε αποφάσεις, να λαμβάνουμε υπόψη αυτά που εσείς πιστεύετε. Τούτο έχει μεγάλη σημασία, όσο το χάσμα των γενεών δυστυχώς διευρύνεται» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έχουμε χρέος όμως και ως Πολιτεία -και εγώ θα το διακηρύσσω και υπό την ιδιότητά του Προέδρου της Δημοκρατίας- να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα του παιδιού, και κυρίως να σας δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχετε από πολύ νωρίς. Στο κάτω-κάτω το μέλλον σάς ανήκει», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By