Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

PayPal: Εγκαινιάζει την υπηρεσία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο αμερικανικός κολοσσός online πληρωμών, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως η υπηρεσία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που ήδη διαθέτει θα ξεκινήσει να λειτουργεί από αυτή την εβδομάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο εξής, η Paypal θα επιτρέπει και στους Βρετανούς πελάτες της να αγοράζουν, να διατηρούν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα.

Η υπηρεσία της εταιρείας λειτούργησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, τον περασμένο Οκτώβριο. «Η υπηρεσία μας τα πήγε πολύ καλά στην Αμερική», δήλωσε στο CNBC, ο Χοσέ Φερνάντες ντα Πόντε, γενικός διευθυντής της PayPal για τεχνολογίες blockchain.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγκαλιάσει τη νέα μας υπηρεσία» συμπληρώνει. Σημειώνεται πως η εν λόγω λειτουργία επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ή να πωλούν με κρυπτονομίσματα (bitcoin, ethereum, litecoin) με μόλις 1 λίρα.

Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις τιμές σε πραγματικό χρόνο . Η υπηρεσία της Paypal είναι παρόμοια με εκείνη της βρετανικής εταιρείας fintech, Revolut.

Η έναρξη της υπηρεσίας κρυπτογράφησης PayPal στο Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικές γύρω από το ζήτημα των ψηφιακών νομισμάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By