Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Πεντάχρονο κοριτσάκι έχασε την ζωή του ανοιχτά της Μυτιλήνης

Το σκάφος στο οποίο επέβαινε παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων

metanastes7

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών ήρθε να προστεθεί στην λίστα με τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες που χάνουν την ζωή τους καταμεσής του πελάγους στο ταξίδι για ένα καλύτερο αύριο.

Η επιχείρηση διάσωσης του λιμενικού στην περιοχή Πεταλίδι, πέντε χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης, ανέσυρε την σορό του κοριτσιού, αλλά κατάφερε να διασώσει 13 άτομα.

Στο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πιθανόν 22 παράτυποι μετανάστες, σημειώθηκε βλάβη η οποία και προκάλεσε εισροή υδάτων. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 26 άτομα.

Στρατιωτικό φυλάκιο της περιοχής ειδοποίησε αρχικά το λιμεναρχείο ότι άτομα που επιβαίνουν σε λέμβο βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή. “Αμεσα σήμανε συναγερμός και πλωτό του λιμενικού κατέφθασε στη θαλάσσια περιοχή όπου περισυνέλεξε από τη θάλασσα 12 μετανάστες μεταξύ των οποίων και το άτυχο παιδί. Έ

νας μετανάστης επίσης περισυνελέγη με συμπτώματα υποθερμίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο super puma και σκάφος της frontex.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By