Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Πενταπλασιάζει η Apple την επένδυση σε ηλιακή ενέργεια στην Κίνα

Η επένδυση αυτή στην ηλιακή ενέργεια ακολουθεί την ολοκλήρωση της κατασκευής δύο ηλιακών πάρκων στην νότια Κίνα, τα οποία παράγουν συνολικά 40 μεγαβάτ ενέργειας

Apple-cash

Η Apple πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή 200 επιπρόσθετων μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας στην Κίνα, αλλά και να πιέσει τους προμηθευτές της να κάνουν παρόμοιες δεσμεύσεις, καθώς προσπαθεί να αντισταθμίσει τις εκπομπές της αερίων θερμοκηπίου στην πιο ρυπογόνα χώρα του κόσμου.

Η επένδυση αυτή στην ηλιακή ενέργεια ακολουθεί την ολοκλήρωση της κατασκευής δύο ηλιακών πάρκων στην νότια Κίνα, τα οποία παράγουν συνολικά 40 μεγαβάτ ενέργειας, όπως ανακοίνωσε η Apple την Τετάρτη. Η εταιρία θα συνεργαστεί και με προμηθευτές, περιλαμβανομένου του Foxconn Technology Group που κατασκευάζει το iPhone, για την παραγωγή δύο επιπρόσθετων γιγαβάτ ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του καιρού μας και η ώρα για δράση είναι τώρα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Tim Cook. «Πιστεύουμε με πάθος στο να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε και ελπίζουμε ότι πολλοί άλλοι προμηθευτές, συνεργάτες και άλλες εταιρίες θα μας ακολουθήσουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια», συμπλήρωσε.

Οι δεσμεύσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας της Apple να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και έρχονται ενόψει της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι. Η Κίνα, η μεγαλύτερη πηγή αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο, έχει υποσχεθεί σχεδόν να διπλασιάσει την ποσότητα ενέργειας που αντλεί από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.

(Visited 1 times, 1 visits today)