Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Πέραμα: Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Με σύνθημα «Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία μας», γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιρατσιστικές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου γονέων και εκπαιδευτικών του Περάματος και βρίσκονται στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Οι πολίτες διαδηλώσουν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο 1ο δημοτικό σχολείο νέου Ικονίου Περάματος την περασμένη Τρίτη όταν ομάδα της ΧΑ, με επικεφαλής το Γιάννη Λαγό, εισέβαλε στο σχολείο.

Κοινός παρονομαστής της διαδήλωσης, να γίνει μια συνολική προσπάθεια από την κοινωνία ώστε να μην γίνουν προϊόν εκμετάλλευσης από τη Χρυσή Αυγή τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και να καλωσορίσουν όλοι τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία που έχουν επιλεγεί.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».

Στη σύσκεψη μετείχαν η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Β” ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Περάματος, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Π.Ε Πειραιά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By