Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Πέραμα: Το… έβαλαν για Σαλαμίνα οι Αθηναίοι, αλλά δεν επιτρέπεται η θαλάσσια μετακίνηση

Μποτιλιάρισμα έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Περάματος, από… επίδοξους εκδρομείς που σκόπευαν να περάσουν απέναντι στο νησί της Σαλαμίνας για μια μικρή και κοντινή απόδραση.

Αυτό που δεν υπολόγισαν όμως, είναι ότι ενώ από σήμερα επιτρέπονται ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις, δεν επιτρέπονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι, εντός Περιφέρειας Αττικής μπορεί κανείς να κινηθεί με αυτοκίνητο προς όποια κατεύθυνση θέλει, να πάει από τα βόρεια στα νότια προάστια, στο Σούνιο, το Λαύριο, την Κερατέα και σε όλες τις περιοχές εντός λεκανοπεδίου, δεν μπορεί ωστόσο να φτάσει σε περιοχές της Περιφέρειας για τις οποίες απαιτείται, είτε μετακίνηση με πλοίο (νησιά Αργοσαρωνικού), είτε πέρασμα από άλλο νομό (για τον δήμο Τροιζήνας περνά κανείς από τον δήμο Κορινθίας).

Το παραπάνω, αναφέρεται ρητά και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί για τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι σήμερα στο λιμάνι του Περάματος να είναι εξονυχιστικοί και όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα να καλούνται να κάνουν αναστροφή.

Η αρχική κίνηση που δημιουργήθηκε, προκάλεσε σύγχυση και στο ίδιο το Λιμενικό, το οποίο και επικοινώνησε με το υπουργείο Ναυτιλίας για να επιβεβαιώσει ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις και λόγω του «αλαλούμ» που δημιουργήθηκε αναμένεται εντός της ημέρας σχετική διευκρίνηση από το υπουργείο για τις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σαλαμίνα, μπορούν να περάσουν όσοι μένουν στο νησί και άρα μπορούν να επιδείξουν το Ε1 τους στους αστυνομικούς και όσοι δουλεύουν και άρα έχουν τα απαραίτητα έγγραφα από την ΕΡΓΑΝΗ. Όσοι θέλησαν να μετακινηθούν στη Σαλαμίνα με κωδικό μετακίνησης 6, αναγκάστηκαν απογοητευμένοι να επιστρέψουν και θα πρέπει να αρκεστούν στα ηπειρωτικά εδάφη του λεκανοπεδίου.

Δείτε σχετικά βίντεο πολιτών που διαμαρτύρονται για τα σχετικά μέτρα:

IMG_2101

IMG_2104

IMG_2108

By