Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Περικοπές 1.200 θέσεων εργασίας θα κάνει η Coca Cola

Οι περικοπές προσωπικού περιλαμβάνονται στα μελλοντικά σχέδια της Coca Cola σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες από την παγκόσμια στροφή που κάνουν οι καταναλωτές σε όλο και πιο υγιεινές τροφές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Independent, η εταιρεία αναψυκτικών ανέφερε πως θα προχωρήσει στην περικοπή περί του 20% του εργατικού της δυναμικού σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει την μείωση της ζήτησης για τα ζαχαρούχα αναψυκτικά. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει ότι η αμερικανική εταιρεία θα περικόψει 1.200 θέσεις εργασίας μέσα στο έτος, αυξάνοντας τον στόχο για μείωση κόστους κατά 800 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία αναμένει μέσα από την κίνησή της αυτή να καταφέρει να εξοικονομήσει 3,8 δισ. μέχρι το 2019.

Οι 1.200 εργαζόμενοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% του προσωπικού των 5.500 επί αμερικανικού εδάφους ή μείωση 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της που φτάνει τους 100.300 εργαζόμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Accor που επικαλείται το Associated Press.

AdTech AdΑξίζει να σημειωθεί ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αναψυκτικών της εταιρείας έπεσαν κατά 1% στο πρώτο τρίμηνο καθώς η στροφή των καταναλωτών στον υγιεινό τρόπο ζωής τους απομακρύνει από την κατανάλωση αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Η Coca-Cola ανακοίνωσε ότι αναμένει από το σύνολο του έτους τα προσαρμοσμένα της κέρδη να μειωθούν από 1 έως 3%, σε σύγκριση με τη μείωση από 1 έως 4%  που είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο.

Η μείωση των δαπανών πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών βρίσκονται σε ατέρμονη αναζήτηση για όλο και πιο υγιεινούς τρόπους για να γλυκάνουν τα προϊόντα τους.

By