Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Περιοδεία Παυλόπουλου στη Λευκωσία

Την θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντικρίζοντας την εγκατάλειψη στη νεκρή ζώνη

pavlo1

Την ευχή, την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κύπρο, να έχει εφαρμοστεί το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος περιόδευσε -συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γεωρκάτζη- σε οδούς της παλιάς πόλης και έφτασε στη νεκρή ζώνη, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα που οδηγεί στο κατεχόμενο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, βλέποντας την εγκατάλειψη στη νεκρή ζώνη, όπου άλλοτε ήταν μια ανθηρή περιοχή του κέντρου της Λευκωσίας, εξέφρασε θλίψη γιατί, χώρος της ΕΕ τελεί υπό στρατιωτική κατοχή. Αυτό, τόνισε, δεν μπορεί να ανεκτό. Η δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, επισήμανε, είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας και της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας και οι Έλληνες της Κύπρου, θα αγωνιστούμε σε ένα αραγές μέτωπο, κατέληξε.

Ο κ. Παυλόπουλος, είχε σύντομη συνομιλία με καταστηματάρχες, και μαθητές του δημοτικού σχολείου Φανερωμένης, όπου τον υποδέχθηκαν οι ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Ο Πρόεδρος άναψε κερί, ενώ οι ψάλτες έψαλλαν το «Τη υπερμάχω». Στο τέλος, ο δήμαρχος Λευκωσίας τού απένειμε αναμνηστική πλακέτα για την επίσκεψή του.

pavlo3

 

pavlo2

(Visited 1 times, 1 visits today)
By