Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Πέθανε η ηθοποίος Ολίβια Ντε Χάβιλαντ – Έπαιξε στο «Όσα παίρνει ο άνεμος»

Πέθανε, σε ηλικία 104 ετών η εμβληματική ηθοποιός Ολίβια Ντε Χάβιλαντ, η οποία μεταξύ άλλων είναι γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Η Ντε Χάβιλαντ είχε τον ρόλο της Μέλανι στην ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος», καθώς και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Κάπτεν Μπλαντ» του 1935, «Ρομπέν των δασών» του 1938 και «Ο λάκκος με τα φίδια» του 1947.

Γεννήθηκε την 1 Ιουλίου του 1916, στο Τόκυο, ήταν Βρετανίδα ηθοποιός και Αμερικανίδα υπήκοος από το 1941.

Βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ ερμηνείας για τις ταινίες «Δωσ” μου πίσω το παιδί μου» το 1946 και «Η κληρονόμος» του 1949.

Εδώ και χρόνια είχε αποσυρθεί από την υποκριτική και ζούσε στο Παρίσι.

Στα 18 της η Ντε Χάβιλαντ, ακόμη φοιτήτρια στη δραματική σχολή επιλέχθηκε να ερμηνεύσει το ρόλο της Έρμια στο «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Σαίξπηρ που ανέβαινε εκείνη την περίοδο σ” ένα θέατρο της Καλιφόρνια.

Την ίδια χρονιά η εταιρεία παραγωγής Warner Bros. χρηματοδότησε τη μεταφορά του θεατρικού στη μεγάλη οθόνη κι η Ντε Χάβιλαντ βρέθηκε να ερμηνεύει ξανά το ρόλο της Χέρνια, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη.

Ακολούθησε το συμβόλαιο με τη Warner Bros. και μια σειρά ταινιών στις οποίες υποδύονταν το έτερον ήμισυ του Έρολ Φλιν. Η αναγνώριση για τη Ντε Χάβιλαντ ήρθε όμως μετά τη συμμετοχή της στην επική ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ «Όσα παίρνει ο άνεμος» το 1939, ταινία για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Β” γυναικείου ρόλου, το οποίο έχασε από τη συμπρωταγωνίστριά της Χάτι Μακ Ντάνιελ.

Η Ντε Χάβιλαντ όμως δεν ήταν ευχαριστημένη με τον τρόπο που χρησιμοποιόταν από τη Warner Bros., όπως η φίλη της η Μπέτι Ντέιβις, που είχε προσπαθήσει να σπάσει χωρίς επιτυχία το συμβόλαιό της το 1937.

Το 1943 η Ντε Χάβιλαντ πήγε τη Warner Bros. στα δικαστήρια και κατάφερε να αποδεσμευτεί του συμβολαίου της κι αυτό ακολούθησε μια σειρά επιτυχημένων ταινιών και δύο Όσκαρ ερμηνείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By