Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Πέτσας: «Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά – Ο φόβος είναι τώρα ο εχθρός»

Για τα επόμενα βήματα με αφορμή την αυριανή άρση των μέτρων για τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης έχουν αποδείξει ότι πάμε συγκροτημένα και με σχέδιο» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Θα πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, οι οποίοι πηγαίνουν και αυτοί βήμα-βήμα με βάση τα στοιχεία. Θα πηγαίνουμε πολύ προσεκτικά.

Γι’ αυτό επιλέχθηκε το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» ανέφερε μιλώντας για την αυριανή πρώτη ημέρα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. Όπως είπε, η κυβέρνηση θα βλέπει πώς εξελίσσεται ανά εβδομάδα η κατάσταση και θα αποφασίζει για το επόμενο βήμα.

«Ο φόβος είναι τώρα ο εχθρός. Αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθούμε όλα τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και προστασία: Να συνεχίσουμε το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας, να μην κάνουμε χειραψίες, να κρατάμε τις αποστάσεις. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να μας συντροφεύουν και την επόμενη ημέρα» είπε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τον τουρισμό, είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι, όχι μόνο να δοθεί μία διοικητική εντολή ότι μπορείτε να ανοίξετε, αλλά να πειστεί ο επιχειρηματίας ότι αφού θα ανοίξει, θα έχει τζίρο. «Γιατί αν δεν πειστεί ότι θα έχει τζίρο, δεν θα προσλάβει το προσωπικό που θα προσλάμβανε ούτε θα κάνει την ανακαίνιση που είχε σχεδιάσει» προσέθεσε.

«Για να έχει, όμως τζίρο, θα πρέπει να μπορέσουμε να λύσουμε το θέμα των μεταφορών. Για τον εσωτερικό τουρισμό είναι σχετικά πιο απλό. Το ζήτημα, όμως, του εξωτερικού τουρισμού συνδέεται άμεσα με τις αερομεταφορές.

Περιμένουμε την Κομισιόν, στα μέσα Μαΐου, να δώσει ένα κοινοτικό πλαίσιο, ώστε να μην έχουμε εθνικές πολιτικές που μπορεί να δώσουν λανθασμένα το μήνυμα, ότι η ελευθερία μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εφαρμόζεται παντού το ίδιο. Και η ελευθερία των προσώπων να μην υποστεί ένα πλήγμα για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, από όσο ενδεχομένως χρειαζόταν».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By