Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Πέτσας: Επανεξετάζεται το πλαίσιο των μέτρων για την εστίαση

Επανεξετάζεται το πλαίσιο των μέτρων για την εστίαση που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Έχουν δίκιο οι επαγγελματίες των χώρων εστίασης και διασκέδασης. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο. Επανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου και αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση όπως άφησε να εννοηθεί και η κα. Πελώνη χθες», είπε στο Open.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως σε τοπικό επίπεδο χρειάζεται προσέγγιση «πόρτα-πόρτα», ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τον εμβολιασμό, ενώ μίλησε για τη μάχη με το χρόνο προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας, τονίζοντας πως «δεν έχουμε περιθώριο να αφήσουμε την κατάσταση χαλαρή».


Για τα rapid test στα νησιά

Για την εισήγηση για rapid test για την επιστροφή από τα νησιά, είπε πως «δεν έχουμε τόσα rapid test για να τα κάνουμε υποχρεωτικά κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά».

«Σε καθολική κλίμακα δεν θα υπάρχει και ο αριθμός των απαιτούμενων τεστ για να γίνουν υποχρεωτικά κατά την επιστροφή κάποιου από τα νησιά. Η επιτροπή μπορεί να ζητήσει ό,τι νομίζει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο να αντιλαμβανόμαστε αν μπορεί να γίνει κάτι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με rapid test και μοριακά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα κορονοπάρτι, ο κ. Πέτσας τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν δεδομένου ότι γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους.

«Μπορούμε να εμβολιάζουμε κόσμο με κινητές ομάδες»
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν άνθρωποι όπως «οι τοπικοί παράγοντες, η εκκλησία, ο γιατρός, ο δάσκαλος και όλους αυτούς προσπαθούμε να τους εμπλέξουμε για να πείσουμε εκείνους που είναι διστακτικοί να εμβολιαστούν τώρα και να μην περιμένουν για αργότερα. Μπορούμε να εμβολιάζουμε κόσμο με κινητές ομάδες, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον «όπλο»».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, χρειάζονται άνθρωποι «που μπορούν να μιλήσουν σε διάφορες ηλικιακές ομάδες και να πείσουν τον κόσμο ότι το εμβόλιο σώζει ζωές και να αφήσουν στην άκρη αναβλητικές δεύτερες σκέψεις. Και δεν μιλάω για τους εκ πεποιθήσεως αρνητές».

Επιπλέον τόνισε, πως στις κατά τόπου επισκέψεις, «εμπλέκουμε και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους για να είναι οι πολλαπλασιαστές του μηνύματος. Έχει μεγάλη σημασία ο γιατρός να μεταφέρει το σωστό μήνυμα, γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται τους γιατρούς όπως δείχνουν οι μετρήσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By