Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Πέτσας για Ταμείο Ανάκαμψης: Θα αξιοποιήσουμε το ποσό για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα φιλόδοξο Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για οικονομική ανάκαμψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που από την αρχή είχε θέσει η Ελλάδα για το «Ταμείο Ανάκαμψης»:

-Να είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
-Να είναι ευέλικτο.
-Να βασίζεται περισσότερο σε επιχορηγήσεις και λιγότερο σε δάνεια.
-Να χρηματοδοτηθεί από κοινό ευρωπαϊκό δανεισμό».

Ακόμη, ο κ. Πέτσας, σημειώνει πως «ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα γενναίο βήμα το οποίο αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μπορεί να δράσει αποφασιστικά προς το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών. Με κινητήριες δυνάμεις την αλληλεγγύη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, η ΕΕ μπορεί να βγει πιο ισχυρή και από αυτή την κρίση.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το ενισχυμένο «χρηματοδοτικό πακέτο» που της αναλογεί, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αντανακλά την ενισχυμένη αξιοπιστία της. Η κυβέρνηση θα το αξιοποιήσει για να πυροδοτήσει τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος όλων των Ελλήνων. Με σύνεση και υπευθυνότητα, δεν θα το ξοδέψουμε, αλλά θα το επενδύσουμε για να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By