Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Πέτσας: «Ο Τσίπρας είναι σε πανικό! Επιλέγει να εμπλακεί στο έργο της προανακριτικής»

Το θέμα με την μη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής κυριάρχησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

«Το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων υπάρχει για την προστασία της ανωνυμίας και της ταυτότητάς τους και για να μην κινδυνεύσει ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του.

Δεν υπήρχε θέμα να χάσει η αστυνομία τον προστατευόμενο μάρτυρα. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη και περιμένουμε την προανακριτική να πάρει τις αποφάσεις της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στο ερώτημα για την μη εμφάνιση του «Μάξιμου Σαράφη» , αλλά και στο αν έχασε τον μάρτυρα η αστυνομία.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι «Όλοι όσοι κατηγορήθηκαν έχουν κάθε δικαίωμα να προστατεύσουν τον εαυτό τους». Επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «Είναι σημαντικό ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εμπλακεί στο έργο της Προανακριτικής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο της συζήτησης και είπε ψέματα».

Σχολίασε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας είναι σε πανικό γιατί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αφού όπως είπε «στον δήθεν απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ρητή αναφορά ότι κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός σε τέτοια ζητήματα και να αφήνει την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της».

Στο ερώτημα αν δεν εμφανιστεί και η δεύτερη μάρτυρας τι θα συμβεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αναμένουμε να δούμε αν θα προσέλθει ή όχι. Είναι στο χέρι της προανακριτικής για το πως θα προχωρήσει. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι διαδικασίες δεν λήγουν. Μπορεί ο μάρτυρας να κλητευθεί και στο μέλλον».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By