Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Πέτσας: Πρόστιμο 600 ευρώ για όσους ταξιδέψουν το Πάσχα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ότι διπλασιάζεται το πρόστιμο από τα 300 ευρώ στα 600 ευρώ για όλους όσοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν κατά τις ημέρες του Πάσχα εκτός του τόπου κατοικίας τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «αν υπάρχουν λίγοι που θα θελήσουν να φύγουν το Πάσχα, θα υπάρχει διπλασιασμός του προστίμου, αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης και επιστροφή του οχήματος στο τόπο εκκίνησης», παραπέμποντας στις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει ζήτημα καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας Ι.Χ. το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων – Τι θα ισχύει από Μ.Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

Ερωτηθείς για το σχέδιο άρσης των περιορισμών, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και κάποια καταστήματα πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών που παρακολουθούν την πανδημία».

«Ωστόσο, η όποια επαναφορά θα είναι μακρόσυρτη και αργή. Αν δεν υπάρξει πισωγύρισμα από τις αρχές Μαΐου θα υπάρχει σταδιακή άρση των περιορισμών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία, ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι «ειδικά αυτήν την περίοδο κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις και ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά ύφεσης και το 2021 μια χρονιά ανάπτυξης».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By