Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Πέτσας: Στοίχημα να έχουμε θωρακισμένο το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι από τον Απρίλιο και μετά θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την είσοδο και άλλων εταιρειών έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60 ενδέχεται να εμβολιαστούν επαγγελματικοί κλάδοι από τον τουρισμό ή την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι προτάσεις γίνονται από την Επιτροπή Ειδικών και στη συνέχεια η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατευθύνει τη διαδικασία.

«Είναι ένα στοίχημα για τη χώρα μας να έχουμε το προσωπικό που ασχολείται με τον τουρισμό όσο το δυνατόν πιο θωρακισμένο.

Τι θα αποφασίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν το ξέρω αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έκταση η οποία αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και με τα εμβόλια των άλλων εταιρειών προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στον τουρισμό για να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες μας και να ‘’ρεφάρουμε’’ την μεγάλη απώλεια εσόδων που είχαμε πέρσι λόγω της πανδημίας. Αυτό όμως θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει ακριβοδίκαιος τρόπος για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Όπως εξήγησε, το 85% των θανάτων αφορά σε ανθρώπους άνω των 65 ετών και το υπόλοιπο το ηλικιακό φάσμα μεταξύ 40 έως και 64 ετών.

«Άρα θα πρέπει πρώτα να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες σε αυτές τις ηλικίες πρώτα. Ο 25χρονος σερβιτόρος μπορεί να νοσήσει αλλά δεν κινδυνεύει σοβαρά» εξήγησε ο καθηγητής.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως ευτυχώς για τον τομέα του τουρισμού υπάρχει ακόμα χρόνος.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, μέχρι τότε θα έχει φτάσει στην Ελλάδα και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, που είναι μονοδοσικό.

«Επομένως μην πιέζουμε όλες οι ομάδες ταυτόχρονα για όλους. Πρώτα οι έχοντες υποκείμενα νοσήματα», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By