Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Πέτσας: Τα χρήματα από την επιδότηση των εφημερίδων θα πάνε για το επίδομα θέρμανσης

Στην ανακοίνωση ότι τα χρήματα που θα δίνονταν για την επιχορήγηση εφημερίδων θα διατεθούν για το επίδομα θέρμανσης προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε οι αιτήσεις για το επίδομα αναμένεται να αγγίξουν τις 600.000.

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για την αντίδραση της κυβέρνησης μετά την ταλαιπωρία των πολιτών από την αιφνιδιαστική στάση των εργαζομένων στο Μετρό το πρωί της Τρίτης απαντώντας ότι «υπάρχει μια ξεκάθαρη συγγνώμη του πρωθυπουργού για την ταλαιπωρία και η αποφασιστικότητα ότι αυτή η ταλαιπωρία δεν θα επαναληφθεί. Θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για προσωπικό ασφαλείας με βάση τις βέλτιστες πρακτικές αλλα και όσα ισχύουν σε άλλα μέσα μεταφοράς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρξουν περισσότερα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα με τον Στέλιο Πέτσα να παραπέμπει στην δήλωση Μητσοτάκη ότι «τα καλά νέα σταδιακά θα ανακοινώνονται» και διευρκινίζοντας ότι «εφόσον υπάρχουν περιθώριο για περισσότερα χρήματα όσον αφορά το μέρισμα αυτό θα το ακούσετε από το στόμα του πρωθυπουργού».

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημέρωση για γαλλικό ωκεανογραφικό νότια της Κρήτης ενώ ειδικά για την Τουρκία και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου απάντησε ότι «δεν φοβόναστε θερμό επεισόδιο αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων». Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και απάντησε ότι «για το ζήτημα της Χάγης η κυβέρνηση διατηρεί πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων για ό,τι αποφασίσει να πράξει».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να επεξεργάζεται η κυβέρνηση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας».

Επανέλαβε, δε, την στήριξη της κυβέρνησης στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος νωρίτερα για δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας ότι «η επίθεση στον Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της».

Στην εισαγωτική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας έκανε και έναν απολογισμού για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι ψηφίστηκαν 32 νομοσχέδια και το νέο Σύνταγμα και κάνοντας ονομαστική αναφορά για:

την ψήφο των αποδήμων, το σχέδιο Ηρακλής, τον νόμο για τις αμυντικές δαπάνες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με ελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ για νοικοκυριά για επιχειρήσεις, τον νόμο για τη ΔΕΗ, τον νόμο για τη χορήγηση ασύλου, στον νόμο για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, στον αντικαπνιστικό νόμο, στον νόμο για μείωση ΕΝΦΙΑ και την επέκταση 120 δόσεων, στον νόμο για πανεπιστημιακό άσυλο κ.α.

Σημείωσε επίσης ότι υπήρξε πλήρης άρση των capital controls, αποπληρώθηκε το ΔΝΤ, ξεμπλόκαραν μεγάλα επενδυτικά σχέδια, απενεργοποιήθηκε η ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκσεφθεί το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας για την πλήρη λειτουργία του 112, την Παρασκευή θα μεταβεί στα Τρίκαλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου ενώ την επόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By