Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

ΠΓΔΜ: Δεκαπέντε πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε Συρία – Ιράκ

Πολεμώντας στις τάξεις οργανώσεων ακραίων ισλαμιστών

syria

Δεκαπέντε πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στη Συρία και το Ιράκ πολεμώντας στις τάξεις οργανώσεων ακραίων ισλαμιστών, όπως έκανε γνωστό σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, μιλώντας στη διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ε.Ε – Δυτικών Βαλκανίων που διοργάνωσε στο Βελιγράδι η Ιταλική Προεδρία.

Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της ΠΓΔΜ γνωστοποιούν τον αριθμό των θυμάτων από τη χώρα στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ.

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων αναφέρουν ότι οι 15 πολίτες της χώρας που έχασαν τη ζωή τους στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ είναι αλβανικής εθνικής καταγωγής.

Η κ. Γιανκούλοφσκα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ΠΓΔΜ να αποτρέψει πολίτες της να συμμετάσχουν σε πολέμους σε ξένες χώρες και τόνισε ότι με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα της χώρας, η συμμετοχή πολιτών της ΠΓΔΜ σε ξένους πολέμους και όσων στρατολογούν πολίτες της χώρας για να συμμετάσχουν σε τέτοιες δράσεις τιμωρείται με τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By