Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Phyre: Χρηματοδότηση 1,7 εκατ. δολαρίων για τη βουλγάρικη Fintech

Η Phyre, μια βουλγάρικη Fintech Startup, σήκωσε 1,7 εκατ. δολάρια από τη New Vision 3 και την Bulgarian American Credit Bank (BACB).

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επιταχύνει την ανάπτυξη της πλατφόρμας της, η οποία βοηθά μεγάλες εταιρείες να δημιουργήσουν και να “τρέξουν” τα δικά τους ψηφιακά πορτοφόλια. Η Phyre αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με δύο πολύ μεγάλους παρόχους τηλεπικοινωνιών της γειτονικής χώρας – την A1 και τη Vivacom.

“Είμαι πεπεισμένος ότι με τη μεγάλη εμπειρία της New Vision 3 στις εταιρείες υπό ανάπτυξη και την εμπειρία της BACB τόσο με τις μεγάλες επιχειρήσεις όσο και με αυτές του λιανεμπορίου, θα είμαστε σε πολύ ισχυρότερη θέση για να επιτύχουμε την αποστολή της Phyre, να επιτρέψουμε δηλαδή στους στους πελάτες μας να εκτελούν ασφαλείς πληρωμές και να διαχειρίζονται τα χρήματά τους”, δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO της Phyre, Konstantin Djelebov.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ίδια η Phyre πέρυσι, ο αριθμός των ανέπαφων τερματικών πληρωμής (POS) στη Βουλγαρία έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2015, φτάνοντας από 69.000 σε 138.000 το 2019. Επίσης, η Βουλγαρία είναι μια χώρα με υψηλό ποσοστό ηλεκτρονικών συναλλαγών – η 80η στον κόσμο σύμφωνα με στοιχεία του Statista.

By