Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Πιερία: Απάτη με λεία 6.800 ευρώ με την πώληση αυτοκινήτου

Επτά μήνες τώρα κλαίει τα λεφτά του ένας κάτοικος της Πιερίας, ο οποίος είχε εξαπατηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από έναν άγνωστο που είχε αναρτήσει διαδικτυακή αγγελία για την πώληση ενός οχήματος. Τουλάχιστον, όμως, βρέθηκε ο κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο κατέθεσε τα χρήματα.

Το θύμα είχε πειστεί από τον φερόμενο ως πωλητή να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 6.800 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του οχήματος, αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ και υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος Πύδνας – Κολινδρού. Από την έρευνα, προέκυψαν τα στοιχεία μιας Ελληνίδας στην οποία ανήκει ο επίμαχος λογαριασμός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της και σε βάρος του άγνωστου προς το παρόν συνεργού της.

Στην αγγελία για την πώληση ενός Ι.Χ. φορτηγού που εντόπισε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανταποκρίθηκε ένας κάτοικος της Θάσου και επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή και με έναν ακόμη συνεργό του, οι οποίοι τον έπεισαν να καταθέσει 2.480 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Όμως, δεν του έστειλαν ποτέ το επίμαχο φορτηγό και, μετά την καταγγελία του θύματος, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας Ελληνίδας στην οποία ανήκει ο λογαριασμός.

Στην Αλεξανδρούπολη, θύμα απάτης έπεσε ένας κάτοικος που είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση ενός ανταλλακτικού αυτοκινήτου.

Ο άγνωστος που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και εμφανίστηκε ως αγοραστής, κατάφερε με διάφορα προσχήματα να αποσπάσει τους τραπεζικούς κωδικούς του θύματος, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και μετέφερε 850 ευρώ στον λογαριασμό μιας Ελληνίδας συνεργού του, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία για απάτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By